Mistä Materiaalista On Tehty Aurinkopaneelien Kehykset?

Lukuaika 17 minuuttia

Aurinkopaneelien kehysmateriaalien merkitys

Aurinkopaneelien kehysmateriaalit ovat olennainen osa paneelien toimintaa ja kestävyyttä. Ne eivät ainoastaan tarjoa rakenteellista tukea, vaan myös suojaa sisäisille komponenteille. Kehysmateriaalit voivat myös vaikuttaa aurinkopaneelien tehokkuuteen ja elinikään. Tässä osiossa tarkastelemme, miten kehysmateriaalit vaikuttavat aurinkopaneelien toimintaan ja kestävyyteen.

Kehysmateriaalin rooli aurinkopaneelien toiminnassa

Aurinkopaneelien kehysmateriaali on olennainen osa paneelin rakennetta ja toimintaa. Kehyksen tehtävä on suojata paneelin sisäisiä osia, kuten aurinkokennoja, sään aiheuttamilta vaurioilta. Kehysmateriaali vaikuttaa myös paneelin tehokkuuteen, sillä se voi joko heijastaa tai absorboida auringonvaloa. Esimerkiksi valkoiset tai hopeanväriset kehykset heijastavat enemmän valoa takaisin kennoille, mikä voi parantaa paneelin tehokkuutta.

Materiaalivalinnan vaikutus aurinkopaneelien kestävyyteen ja tehokkuuteen

Materiaalivalinta on merkittävä tekijä, kun puhutaan aurinkopaneelien kestävyydestä ja tehokkuudesta. Useimmiten aurinkopaneelien kehykset valmistetaan alumiinista, joka on sekä kevyt että kestävä materiaali. Alumiini kestää hyvin sään vaihteluita ja se ei ruostu, mikä on tärkeä ominaisuus etenkin kosteissa olosuhteissa.

Alumiinikehykset ovat myös hyvin tehokkaita, sillä ne heijastavat valoa takaisin aurinkokennoille, mikä parantaa paneelin energiantuotantoa. Lisäksi alumiini on helppo kierrättää, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen vaihtoehdon.

Muita mahdollisia kehysmateriaaleja ovat muovi ja teräs. Muovi on kevyt ja edullinen vaihtoehto, mutta se ei kestä yhtä hyvin auringonvaloa ja lämpötilan vaihteluita kuin alumiini. Teräs taas on erittäin vahva ja kestävä materiaali, mutta se on raskaampi ja kalliimpi kuin alumiini tai muovi.

On tärkeää huomata, että kehysmateriaalin valinta voi vaikuttaa paneelin asennukseen, huoltoon ja elinkaaren pituuteen. Esimerkiksi kevyempiä materiaaleja, kuten alumiinia tai muovia, voidaan käyttää suurissa aurinkopaneelijärjestelmissä, koska ne ovat helpompia asentaa ja huoltaa. Toisaalta, jos paneeli asennetaan alueelle, jossa on voimakkaat sääolosuhteet, voi olla parempi valita kestävämpi materiaali, kuten teräs.

Yleisesti käytetyt materiaalit aurinkopaneelien kehyksissä

Tarkastellaan seuraavaksi, mistä materiaaleista aurinkopaneelien kehykset yleisesti ottaen on valmistettu. Kehysten materiaali vaikuttaa suoraan aurinkopaneelien kestävyyteen, painoon sekä hintaan.

Alumiini: suosittu valinta aurinkopaneelien kehysmateriaaliksi

Alumiini on yksi suosituimmista materiaaleista aurinkopaneelien kehyksissä. Alumiinilla on monia etuja, jotka tekevät siitä ihanteellisen valinnan. Ensinnäkin, se on erittäin kestävä ja säänkestävä, mikä on tärkeää, koska aurinkopaneelit ovat alttiina sääolosuhteille. Toiseksi, alumiini on kevyt, mikä helpottaa aurinkopaneelien asennusta ja vähentää kattorakenteen kuormitusta. Kolmanneksi, alumiini on 100% kierrätettävä, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen valinnan.

Teräs: kestävä vaihtoehto aurinkopaneelien kehyksille

Teräs on toinen yleisesti käytetty materiaali aurinkopaneelien kehyksissä. Teräs on erittäin kestävä ja pitkäikäinen materiaali, joka voi kestää kovia sääolosuhteita. Teräksellä on kuitenkin omat haittapuolensa. Se on raskaampi kuin alumiini, mikä voi tehdä asennuksesta haastavampaa ja lisätä kattorakenteen kuormitusta. Lisäksi, teräs ei ole yhtä korroosionkestävä kuin alumiini, joten se saattaa tarvita lisäsuojaa ruostumista vastaan.

Muovi: edullinen, mutta vähemmän kestävä kehysmateriaali

Muovi on edullinen vaihtoehto aurinkopaneelien kehyksille. Se on kevyt ja helppo asentaa, mutta se ei ole yhtä kestävä kuin alumiini tai teräs. Muovikehykset voivat haurastua ja halkeilla ajan myötä, erityisesti kovissa sääolosuhteissa. Lisäksi, muovi ei ole ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä se ei ole kierrätettävissä samalla tavalla kuin alumiini tai teräs.

Valitessasi aurinkopaneelien kehysten materiaalia, on tärkeää ottaa huomioon sekä materiaalin kestävyys että sen ympäristövaikutukset. Alumiini ja teräs ovat molemmat kestäviä vaihtoehtoja, jotka voivat kestää kovia sääolosuhteita ja jotka ovat kierrätettävissä. Muovi on edullinen vaihtoehto, mutta sen kestävyys ja ympäristövaikutukset jättävät toivomisen varaa.

Alumiinisten aurinkopaneelien kehysten edut ja haasteet

Miksi alumiini on suosittu kehysmateriaali aurinkopaneeleissa?

Alumiini on yksi suosituimmista materiaaleista, joita käytetään aurinkopaneelien kehysten valmistuksessa. Sen suosio johtuu useista ominaisuuksista, jotka tekevät siitä ihanteellisen valinnan tähän tarkoitukseen.

Lue myös:  Aurinkovoimalat

1. Kevyt mutta kestävä

Alumiini on erittäin kevyt materiaali, mikä helpottaa aurinkopaneelien asennusta ja siirtoa. Huolimatta keveydestään, alumiini on myös erittäin kestävä, ja se pystyy kestämään kovia sääolosuhteita, kuten tuulta ja sadetta.

2. Korroosionkestävyys

Alumiini on luonnostaan korroosionkestävä, mikä tarkoittaa, että se ei ruostu tai mätäne kuten jotkut muut metallit. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan aurinkopaneelien kehyksiin, jotka on tarkoitettu kestämään vuosikausia ulkona.

3. Helppo muotoilla

Alumiinia on helppo työstää ja muotoilla, mikä mahdollistaa monimutkaisten kehysmuotojen valmistuksen. Tämä on erityisen hyödyllistä aurinkopaneelijärjestelmien kohdalla, jotka vaativat erityisiä muotoja tai asennuksia.

Alumiinikehysten rajoitukset aurinkopaneelien käytössä

Vaikka alumiini on erittäin suosittu materiaali aurinkopaneelien kehysten valmistuksessa, sillä on myös joitakin rajoituksia.

1. Lämmönjohtavuus

Alumiini johtaa lämpöä hyvin tehokkaasti, mikä voi johtaa aurinkopaneelien ylikuumenemiseen kuumina päivinä. Tämä voi vähentää paneelien tehokkuutta ja lyhentää niiden käyttöikää.

2. Kustannukset

Alumiini on suhteellisen kallis materiaali, ja sen käyttö aurinkopaneelien kehysten valmistuksessa voi lisätä järjestelmän kokonaiskustannuksia. Vaikka alumiinikehykset voivat olla kestävämpiä ja pidempään kestäviä, ne voivat olla kalliimpia kuin muista materiaaleista valmistetut kehykset.

3. Ympäristövaikutukset

Alumiinin tuotanto on energiaintensiivistä ja tuottaa merkittäviä määriä kasvihuonekaasupäästöjä. Vaikka alumiinikehysten käyttöikä on pitkä, niiden ympäristövaikutukset voivat olla suuremmat kuin muista materiaaleista valmistettujen kehysten.

Teräksisten aurinkopaneelien kehysten vahvuudet ja haasteet

Teräksen etuudet aurinkopaneelien kehysmateriaalina

Teräs on yksi yleisimmin käytetyistä materiaaleista aurinkopaneelien kehysten valmistuksessa. Teräksen suosio perustuu sen moniin etuihin, jotka tekevät siitä ihanteellisen valinnan aurinkopaneelien kehyksille.

 • Kestävyys: Teräs on erittäin kestävä materiaali, joka pystyy kestämään kovia sääolosuhteita, kuten voimakkaita tuulia ja raskaita lumikuormia. Tämä tekee teräksestä luotettavan valinnan aurinkopaneelien kehyksille, erityisesti alueilla, joilla sääolosuhteet voivat olla ankaria.
 • Stabiilisuus: Teräksen lujuus ja jäykkyys tarjoavat suurta tukea aurinkopaneelijärjestelmille, mikä auttaa pitämään paneelit paikallaan ja parantaa niiden suorituskykyä.
 • Pitkä elinkaari: Teräksen korkea kestävyys ja stabiilisuus takaavat, että se säilyttää ominaisuutensa pitkään, mikä pidentää aurinkopaneelien elinkaarta.
 • Edullisuus: Teräs on suhteellisen edullinen materiaali, joka tekee siitä kustannustehokkaan vaihtoehdon aurinkopaneelien kehysten valmistuksessa.

Teräksen haasteet aurinkopaneelien kehysmateriaalina

Kuitenkin, kuten kaikilla materiaaleilla, myös teräksellä on omat haasteensa, kun sitä käytetään aurinkopaneelien kehysmateriaalina.

 • Korroosio: Teräs on altis korroosiolle, erityisesti kosteissa ja suolaisissa ympäristöissä. Tämä voi heikentää teräksen kestävyyttä ja lyhentää sen elinkaarta.
 • Paino: Teräs on raskas materiaali, mikä voi lisätä aurinkopaneelijärjestelmän kokonaispainoa ja vaatia vahvempaa tukea.
 • Kuumuus: Teräs saattaa kerätä ja säilyttää lämpöä, mikä voi johtaa aurinkopaneelien ylikuumenemiseen ja suorituskyvyn heikkenemiseen.
 • Ympäristövaikutukset: Teräksen valmistusprosessi voi olla ympäristöä kuormittava, mikä on otettava huomioon kehysten materiaalin valinnassa.

Teräksen etujen ja haasteiden tunteminen auttaa tekemään informoidun päätöksen aurinkopaneelien kehysmateriaalin valinnassa. Vaikka teräs on yleisesti ottaen luotettava ja kustannustehokas vaihtoehto, on tärkeää ottaa huomioon myös sen haasteet ja miettiä, sopiiko se omiin tarpeisiin ja ympäristöolosuhteisiin.

Muovisten aurinkopaneelien kehysten ominaisuudet

Aurinkopaneelien kehykset ovat olennainen osa järjestelmää, joka auttaa paneelia kestämään erilaisia sääolosuhteita ja mekaanista rasitusta. Yksi yleisesti käytetty materiaali näiden kehysten valmistuksessa on muovi, jolla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa.

Materiaalin perusominaisuudet

Muovi on materiaalina kevyt, mikä tekee aurinkopaneelien asennuksesta ja käsittelystä helpompaa. Lisäksi se on korroosionkestävä, mikä pidentää aurinkopaneelien käyttöikää erityisesti kosteissa olosuhteissa. Muovikehykset ovat myös joustavia, mikä tarkoittaa, että ne voivat kestää mekaanista rasitusta ilman, että ne murtuvat tai vaurioituvat.

Muovikehysten edut aurinkopaneeleissa

Muovisten aurinkopaneelien kehysten käytössä on monia etuja, jotka tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon monille aurinkopaneelien omistajille ja asentajille.

Kevytrakenteisuus

Yksi suurimmista eduista on muovin kevytrakenteisuus. Tämä tekee paneelien käsittelystä ja asennuksesta helpompaa, mikä voi alentaa asennuskustannuksia ja vähentää tarvetta raskaalle nostolaitteistolle.

Lue myös:  Miten Kodin Aurinkopaneelijärjestelmä Toimii?

Ympäristöystävällisyys

Muovi on myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto verrattuna esimerkiksi alumiiniin tai teräkseen. Muovin valmistusprosessi tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä, ja se on usein kierrätettävissä, mikä vähentää aurinkopaneelien ympäristövaikutuksia.

Muovikehysten haasteet aurinkopaneelien käytössä

Vaikka muovikehyksillä on monia etuja, niillä on myös haasteita, jotka on hyvä ottaa huomioon aurinkopaneelien suunnittelussa ja asennuksessa.

UV-säteilyn kestävyys

Muovi ei ole yhtä UV-säteilyn kestävä kuin jotkut muut materiaalit, kuten lasi tai metalli. Tämä tarkoittaa, että muovikehykset voivat ajan myötä haalistua tai haurastua, mikä voi heikentää paneelien suorituskykyä ja ulkonäköä.

Mekaaninen lujuus

Vaikka muovi on joustavaa ja kestää hyvin iskuja, se ei ole yhtä lujaa kuin esimerkiksi metalli. Tämä voi olla haaste erityisesti kovissa sääolosuhteissa, joissa paneelit voivat joutua kestämään voimakkaita tuulia tai raskaita lumikuormia.

Kehysmateriaalin vaikutus aurinkopaneelien elinkaareen

Miten kehysmateriaali vaikuttaa aurinkopaneelien kestävyyteen?

Aurinkopaneelien kestävyyteen vaikuttaa suuresti niiden kehysmateriaali. Kehyksen tärkein tehtävä on suojata aurinkopaneelin herkkiä komponentteja ulkoisilta tekijöiltä, kuten sateelta, tuulelta ja lumelta. Kehysmateriaalin on oltava kestävää, jotta aurinkopaneeli voi kestää vuosikymmeniä ankarissakin sääolosuhteissa.

Yleisimmin aurinkopaneelien kehyksissä käytetään alumiinia. Alumiini on kevyt, mutta samalla erittäin kestävä materiaali. Se ei ruostu tai murene, joten se pystyy suojaamaan aurinkopaneelin komponentteja tehokkaasti. Alumiinikehys myös kestää hyvin UV-säteilyä, mikä on tärkeää, koska aurinkopaneelit altistuvat jatkuvasti auringonvalolle.

Joissakin tapauksissa voidaan käyttää myös terästä tai muovia kehysmateriaalina. Teräs on alumiinia kestävämpi, mutta se on myös painavampi ja voi ruostua. Muovi on kevyt ja edullinen materiaali, mutta se ei kestä yhtä hyvin UV-säteilyä kuin alumiini tai teräs.

Kehysmateriaalin valinnan ympäristövaikutukset

Kehysmateriaalin valinnalla on merkittävä vaikutus aurinkopaneelien ympäristövaikutuksiin. Tämä johtuu siitä, että eri materiaalien valmistusprosessit kuluttavat eri määriä energiaa ja aiheuttavat eri määriä päästöjä.

Alumiini on energiatehokas valinta, koska sen valmistusprosessi on suhteellisen energiatehokas ja se on 100% kierrätettävissä. Alumiinin kierrätys säästää jopa 95% energiaa verrattuna uuden alumiinin tuotantoon. Näin ollen alumiinikehyksen valinta voi vähentää aurinkopaneelin elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia.

Teräs on myös kierrätettävissä, mutta sen valmistusprosessi on energiaintensiivisempi kuin alumiinin. Muovi taas on edullinen materiaali, mutta sen kierrätys on haastavampaa ja sen valmistusprosessi voi aiheuttaa merkittäviä päästöjä.

Lopulta kehysmateriaalin valinta riippuu useista tekijöistä, kuten aurinkopaneelin käyttöolosuhteista, budjetista ja ympäristötavoitteista. Onkin tärkeää, että aurinkopaneelien valmistajat ja käyttäjät ottavat huomioon kehysmateriaalin vaikutukset sekä paneelin kestävyyteen että ympäristöön.

Miten valita oikea kehysmateriaali aurinkopaneelille?

Aurinkopaneelien kehysmateriaalin valinta on tärkeä osa aurinkopaneelijärjestelmän suunnittelua ja asennusta. Kehysmateriaalin tulee kestää säiden vaihtelut ja sen on oltava riittävän vahva tukemaan paneelin painoa. Tässä osiossa tarkastelemme eri kehysmateriaaleja ja annamme vinkkejä parhaan kehysmateriaalin valintaan aurinkopaneelille.

Vertailussa eri kehysmateriaalit aurinkopaneeleille

Yleisimmin käytetyt kehysmateriaalit aurinkopaneeleille ovat alumiini, teräs ja muovi. Jokaisella materiaalilla on omat etunsa ja haittansa.

Alumiini

Alumiini on yleisin aurinkopaneelien kehysmateriaali. Se on kevyt, kestävä ja helppo työstää, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan. Alumiini ei myöskään ruostu, joten se kestää hyvin sääolosuhteita. Haittapuolena on sen korkeampi hinta verrattuna muihin materiaaleihin.

Teräs

Teräs on toinen yleinen valinta aurinkopaneelien kehyksissä. Se on erittäin lujaa ja kestää hyvin mekaanista rasitusta. Teräs on myös halvempaa kuin alumiini, mutta sen paino ja ruostumisriski voivat olla haittapuolia.

Muovi

Muovi on edullinen ja kevyt kehysmateriaali, mutta se ei ole yhtä kestävä tai pitkäikäinen kuin alumiini tai teräs. Muovi ei kestä hyvin suoraa auringonvaloa tai kovia sääolosuhteita, joten se ei välttämättä ole paras valinta ulkokäyttöön.

Vinkkejä parhaan kehysmateriaalin valintaan aurinkopaneelille

Parhaan kehysmateriaalin valinta aurinkopaneelille riippuu useista tekijöistä. Seuraavassa muutamia vinkkejä valintaan:

 • Sääolosuhteet: Jos asut alueella, jossa on kovia sääolosuhteita, kuten voimakkaita tuulia tai paljon lunta, on tärkeää valita kestävä ja lujatekoinen kehysmateriaali, kuten alumiini tai teräs.
 • Budjetti: Jos budjetti on tiukka, teräs tai muovi voi olla hyvä valinta. Muista kuitenkin, että halvempi materiaali ei välttämättä kestä yhtä pitkään kuin kalliimpi vaihtoehto.
 • Paneelin paino: Jos aurinkopaneelisi on erityisen painava, tarvitset lujaan materiaalin kuten teräksen.
Lue myös:  Aurinkokeräimen Hinta

Muista, että aurinkopaneelien kehysmateriaalin valinta on tärkeä osa kokonaisuutta. Oikean materiaalin valinta auttaa varmistamaan paneelien pitkäikäisyyden ja toimivuuden.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä materiaalista aurinkopaneelien kehykset yleisimmin valmistetaan?

Aurinkopaneelien kehykset valmistetaan yleisimmin alumiinista.

Kuinka kehysten materiaali vaikuttaa aurinkopaneelin kestävyyteen?

Aurinkopaneelin kehysten materiaalilla on suuri vaikutus sen kestävyyteen. Yleisimmin käytetty materiaali on alumiini, joka on sekä kevyt että kestävä, ja se kestää hyvin sääolosuhteita kuten tuulta, sadetta ja lunta. Alumiinikehys suojaa aurinkopaneelin lasipintaa ja soluja mekaanisilta vaurioilta. Teräs on myös mahdollinen materiaali, mutta se on raskaampi ja alttiimpi korroosiolle. Muovikehyksiä käytetään harvemmin, koska ne eivät kestä yhtä hyvin UV-säteilyä ja lämpötilan vaihteluita.

Mitä eroja on eri materiaaleista valmistetuilla aurinkopaneelien kehyksillä?

Aurinkopaneelien kehykset voivat olla valmistettu useista eri materiaaleista, kuten alumiinista, teräksestä tai muovista. Alumiinikehykset ovat yleisiä niiden keveyden, kestävyyden ja korroosionkestävyyden vuoksi. Ne ovat myös säänkestäviä ja pitkäikäisiä, mutta ne saattavat olla kalliimpia kuin muut materiaalit. Teräskehykset ovat vahvoja ja kestäviä, mutta ne voivat ruostua ajan myötä, ellei niitä ole asianmukaisesti käsitelty. Muovikehykset ovat kevyempiä ja halvempia, mutta ne eivät ole yhtä kestäviä tai pitkäikäisiä kuin metallikehykset. Valitseva materiaali riippuu usein käytöstä, budjetista ja siitä, missä olosuhteissa paneelia käytetään.

Miksi alumiini on suosittu materiaali aurinkopaneelien kehyksissä?

Alumiini on suosittu materiaali aurinkopaneelien kehyksissä, koska se on kevyt, kestävä, korroosionkestävä ja helppo muotoilla. Lisäksi alumiini heijastaa auringonvaloa tehokkaasti, mikä parantaa aurinkopaneelien tehoa.

Miten kehysten materiaali vaikuttaa aurinkopaneelien tehokkuuteen?

Kehysten materiaalilla on merkitystä aurinkopaneelien tehokkuuteen, sillä ne suojaavat paneeleja sääolosuhteilta, kuten tuulelta ja sateelta. Kehykset myös tukevat ja vahvistavat paneelin rakennetta, jotta se kestää pitkään. Yleisimmin käytetty materiaali on alumiini, joka on kevyt, kestävä ja säänkestävä materiaali. Alumiinikehykset eivät kuitenkaan heikennä paneelin tehokkuutta, sillä ne eivät häiritse valon pääsyä itse aurinkokennoon.

Miksi jotkut aurinkopaneelit valmistetaan ilman kehystä ja miten se vaikuttaa niiden materiaaliin?

Jotkut aurinkopaneelit valmistetaan ilman kehystä, koska se voi vähentää niiden painoa ja kustannuksia. Ilman kehystä valmistetut paneelit voivat myös olla esteettisesti miellyttävämpiä joissakin asennuksissa. Kehyksettömät paneelit saattavat kuitenkin vaatia erityisiä asennusratkaisuja tai materiaaleja, jotka kestävät suoraa altistumista sääolosuhteille. Kehyksettömien paneelien materiaali on yleensä sama kuin kehystettyjen paneelien, mutta niiden rakenne saattaa olla vahvempi kompensoimaan kehyksen puuttumista.

Onko olemassa ympäristöystävällisiä materiaaleja, joista aurinkopaneelien kehykset voidaan valmistaa?

Kyllä, aurinkopaneelien kehykset voidaan valmistaa ympäristöystävällisistä materiaaleista, kuten kierrätetystä alumiinista tai teräksestä. Myös joitakin biopohjaisia komposiittimateriaaleja on tutkittu aurinkopaneelien kehysten materiaaleiksi.

Kuinka kehysten materiaali vaikuttaa aurinkopaneelien painoon ja asennettavuuteen?

Aurinkopaneelien kehysten materiaali vaikuttaa merkittävästi niiden painoon ja asennettavuuteen. Yleisimmin käytetty materiaali on alumiini, joka on kevyt, mutta samalla riittävän vahva kestämään sääolosuhteiden aiheuttaman rasituksen. Alumiinikehykset tekevät aurinkopaneeleista helposti asennettavia ja siirreltäviä. Toisaalta, raskaammat materiaalit, kuten teräs, voivat tehdä asennuksesta haastavampaa, mutta ne saattavat tarjota paremman kestävyyden tietyissä olosuhteissa. Valitun materiaalin tulee aina tasapainottaa paneelin kestävyys, paino ja asennuksen helppous.

Miten kehysten materiaali vaikuttaa aurinkopaneelien hintaan?

Kehysten materiaali voi merkittävästi vaikuttaa aurinkopaneelien hintaan. Esimerkiksi alumiinikehykset ovat yleensä kalliimpia kuin muoviset, mutta ne ovat myös kestävämpiä ja pitkäikäisempiä. Myös kehysten valmistusprosessi ja käytettyjen raaka-aineiden laatu voivat vaikuttaa lopulliseen hintaan.

Miten kehysten materiaali vaikuttaa aurinkopaneelien huoltoon ja ylläpitoon?

Kehysten materiaali vaikuttaa suuresti aurinkopaneelien huoltoon ja ylläpitoon. Esimerkiksi alumiinikehykset ovat erittäin kestäviä ja ne tarvitsevat vähemmän huoltoa kuin muista materiaaleista tehdyt kehykset. Ne kestävät hyvin sään vaihteluita ja ovat siten pitkäikäisiä. Toisaalta, puukehykset voivat vaatia enemmän huoltoa, kuten säännöllistä käsittelyä säänkestävyyden parantamiseksi. Muovikehykset voivat olla alttiimpia vaurioille ja niiden huolto voi vaatia erikoistyökaluja tai -tekniikoita. Kehysten materiaalin valinta on tärkeä osa aurinkopaneelijärjestelmän kestävyyttä ja ylläpitokustannuksia.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *