Aurinkopaneelit Mökille

Lukuaika 17 minuuttia

Aurinkopaneelit mökillä: Miksi ne ovat hyvä valinta?

Aurinkopaneelit ovat erinomainen valinta mökille, sillä ne tuottavat puhdasta, uusiutuvaa energiaa suoraan auringonvalosta. Aurinkopaneelien käyttö mökillä tarjoaa monia etuja, jotka parantavat sekä mökkiläisen elämänlaatua että ympäristön hyvinvointia.

Aurinkopaneelin edut mökkiläiselle

Aurinkopaneelit tarjoavat mökkiläiselle monia etuja. Ennen kaikkea, ne mahdollistavat sähkön tuotannon paikallisesti, jolloin ei tarvitse luottaa sähköverkkoon tai polttoaineen toimitukseen. Tämä tekee mökistä itsenäisen ja toimintavarmemman, ja samalla säästää rahaa, kun sähkölaskut pienenevät tai jopa poistuvat kokonaan.

Aurinkopaneelit ovat myös helppoja asentaa ja käyttää. Ne eivät vaadi suurta huoltoa, joten ne ovat ihanteellinen valinta mökille, jossa ei välttämättä käydä joka päivä. Aurinkopaneelit ovat kestäviä ja pitkäikäisiä, joten ne ovat kustannustehokas investointi pitkällä aikavälillä.

Ympäristöystävällisen elämänlaadun parantaminen mökillä aurinkopaneelien avulla

Aurinkopaneelit ovat ympäristöystävällinen valinta, sillä ne tuottavat energiaa ilman hiilidioksidipäästöjä. Tämä vähentää mökin hiilijalanjälkeä ja auttaa torjumaan ilmastonmuutosta. Aurinkopaneelit myös säästävät luonnonvaroja, sillä ne eivät kuluta vettä tai muita resursseja energiantuotannossa, kuten fossiiliset polttoaineet tekevät.

Ympäristöystävällisen elämänlaadun parantaminen mökillä aurinkopaneelien avulla ei ole ainoastaan hyväksi luonnolle, vaan se voi myös parantaa mökkiläisen omaa hyvinvointia. Aurinkopaneelit mahdollistavat kestävämmän ja ekologisemman mökkeilyn, joka voi tuoda rauhaa mielleen ja hyvää omatuntoa. Lisäksi, kun mökki on energiantuotannossa itsenäinen, se voi tarjota parempaa turvallisuutta ja varmuutta esimerkiksi sähkökatkosten aikana.

Kokonaisuudessaan, aurinkopaneelit ovat erinomainen valinta mökille. Ne tarjoavat monia etuja sekä mökkiläiselle että ympäristölle, ja mahdollistavat ympäristöystävällisen ja itsenäisen mökkeilyn.

Oikean aurinkopaneelijärjestelmän valinta mökille: Miten tehdä se?

Aurinkopaneelijärjestelmän valinta mökille ei ole yhtä yksinkertaista kuin ensin saattaisi luulla. On monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon, mukaan lukien mökin sähkönkulutus, sijainti, kattorakenne ja budjetti. Tässä osiossa käydään läpi, kuinka määritellä tarvittava aurinkopaneelin teho mökillä, sekä akuston ja invertterin valinta aurinkosähköjärjestelmään mökille.

Miten määritellä tarvittava aurinkopaneelin teho mökillä?

Ensimmäinen askel aurinkopaneelijärjestelmän valinnassa on määrittää mökin sähkönkulutus. Tämä määrää, kuinka suuren tehon omaavan aurinkopaneelin tarvitset. Sähkönkulutusta on helppo seurata sähkölaskusta tai arvioida laitteiden kulutuksen perusteella. On tärkeää ottaa huomioon kaikki sähkölaitteet, joita käytät mökillä, mukaan lukien valaistus, kodinkoneet, lämmitys ja viihde-elektroniikka.

Tehontarpeen määrittelyn jälkeen on hyvä tarkastella mökin sijaintia ja sen vaikutusta aurinkopaneelien tehokkuuteen. Esimerkiksi pohjoisessa aurinko paistaa vähemmän kuin etelässä, joten tarvittava aurinkopaneelien teho voi olla suurempi.

Akuston ja invertterin valinta aurinkosähköjärjestelmään mökille

Aurinkosähköjärjestelmä koostuu useista osista, joista tärkeimpiä ovat aurinkopaneelit, akusto ja invertteri. Akusto varastoi aurinkopaneelien tuottaman sähkön ja invertteri muuttaa sen muotoon, jota kodinkoneet voivat käyttää.

Akuston valinnassa on otettava huomioon mökin sähkönkulutus ja aurinkopaneelien tuottama teho. Suurella sähkönkulutuksella ja pienellä aurinkopaneelien teholla tarvitaan suurempi akusto. Akuston on oltava riittävän suuri varastoimaan aurinkopaneelien tuottamaa sähköä pilvisenä päivänä tai yön yli.

Invertterin valintaan vaikuttaa myös mökin sähkönkulutus ja aurinkopaneelien teho. Invertterin teho on mitoitettava siten, että se kykenee muuntamaan koko aurinkopaneelien tuottaman sähkön kodinkoneiden käyttöön.

On tärkeää, että sekä akusto että invertteri ovat laadukkaita ja sopivat yhteen aurinkopaneelien kanssa. Näin varmistetaan aurinkosähköjärjestelmän toimivuus ja pitkäikäisyys.

Aurinkopaneelin asentaminen mökille: Opas ja palvelut

Aurinkopaneelien asentaminen mökille on investointi, joka maksaa itsensä takaisin energiansäästönä ja ekologisuutena. Tässä oppaassa kerromme, kuinka aurinkopaneeli asennetaan mökin katolle ja kuinka asiantuntija voi auttaa aurinkopaneelin asennuksessa mökille.

Ohjeet aurinkopaneelin asentamiseen mökin katolle

Aurinkopaneelien asentaminen mökin katolle ei ole ylivoimainen urakka, mutta se vaatii huolellisuutta ja oikeita välineitä. Asennusprosessi alkaa sopivan asennuspaikan valinnalla.

  • Asennuspaikan valinta: Aurinkopaneelin tulisi olla niin suorassa auringonvalossa kuin mahdollista. Se tarkoittaa, että puiden, rakennusten tai muiden esteiden ei tulisi varjostaa paneelia. Etenkin etelään päin suuntautuva katto on ihanteellinen.
  • Aurinkopaneelin kiinnitys: Aurinkopaneeli kiinnitetään kattoon telineillä, jotka on suunniteltu kestämään sääolosuhteita. Kiinnitys tulee tehdä ohjeiden mukaan ja huolellisesti, jotta paneeli pysyy paikallaan tuulessa ja sateessa.
  • Johdotus: Aurinkopaneelista vedetään johdot sisälle mökkiin, jossa sähkö muutetaan käyttökelpoiseksi invertterin avulla. Johdotuksen tulee olla turvallista ja asianmukaista.
Lue myös:  Aurinkopaneelit Tampere

Asiantuntijan apu aurinkopaneelin asennuksessa mökille

Aurinkopaneelin asentaminen mökille on tehtävä, joka voidaan hoitaa itse, mutta asiantuntijan apu voi olla arvokasta. Asiantuntija osaa valita parhaan mahdollisen asennuspaikan, huolehtii turvallisesta asennuksesta ja johdotuksesta sekä varmistaa, että järjestelmä toimii optimaalisesti.

Asiantuntija auttaa myös mielellään aurinkopaneelijärjestelmän suunnittelussa ja valinnassa. Erilaiset mökit ja niiden energiantarpeet vaativat erilaisia ratkaisuja, ja asiantuntijan neuvojen avulla voit varmistaa, että saat juuri sinun mökillesi sopivan järjestelmän.

Käyttämällä asiantuntijaa aurinkopaneelien asentamisessa mökille voit myös säästää aikaa ja vaivaa. Asennus on nopeaa ja vaivatonta, kun se jätetään ammattilaisten käsiin.

Aurinkopaneelin huolto ja ylläpito mökillä

Aurinkopaneelit ovat matalan huollon ja pitkäikäisen elinkaaren omaavia laitteita. Niiden oikeaoppinen huolto ja ylläpito mahdollistavat optimaalisen toiminnan ja pitkän käyttöiän myös mökkikäytössä.

Mökin aurinkopaneelin puhdistus ja huoltotoimenpiteet

Aurinkopaneelien puhdistus on tärkeä osa niiden ylläpitoa, sillä liika lika tai pöly paneelien pinnalla voi heikentää niiden tehokkuutta. Mökkikäytössä paneelit altistuvat usein luonnonilmiöille, kuten lehtien tai lumen kertymiselle, joten säännöllinen puhdistus on suositeltavaa.

Puhdistuksen yhteydessä kannattaa tarkistaa myös paneelien kiinnitykset ja mahdolliset vauriot. Kiinnitysten tulee olla tukevat ja paneelien ehjät, jotta ne toimivat optimaalisesti.

Mikäli paneelit ovat korkealla tai vaikeapääsyisellä paikalla, suositellaan turvallisuussyistä ammattilaisen käyttöä huoltotoimenpiteisiin.

Aurinkopaneelin elinkaari sekä takuu mökkikäytössä

Aurinkopaneelien elinkaari on pitkä, yleensä 25-30 vuotta tai jopa pidempi. Elinkaaren aikana paneelien tehokkuus saattaa hieman laskea, mutta ne tuottavat silti merkittävän määrän sähköä.

Useimmat aurinkopaneelien valmistajat tarjoavat tuotteilleen pitkän takuun, joka kattaa mahdolliset valmistusvirheet ja suorituskyvyn laskun. Takuu kattaa yleensä myös mökkikäytössä olevat paneelit, mutta takuuehdot kannattaa aina tarkistaa erikseen.

On tärkeää huomata, että aurinkopaneelin takuu ei yleensä kata vahinkoja, jotka johtuvat virheellisestä asennuksesta tai puutteellisesta huollosta. Siksi on tärkeää, että asennus tehdään ammattilaisen toimesta ja paneelien huolto-ohjeita noudatetaan tarkasti.

Mökkikäytössä olevien aurinkopaneelien huolto ja ylläpito on siis suhteellisen yksinkertaista, mutta erittäin tärkeää paneelien optimaalisen toiminnan ja pitkän elinkaaren kannalta.

Aurinkopaneelin hankintakustannukset ja takaisinmaksuaika mökillä

Aurinkopaneelit ovat viime vuosina tulleet yhä suositummiksi mökeillä, sillä ne tarjoavat tehokkaan ja ympäristöystävällisen tavan tuottaa sähköä. Mökille asennettavan aurinkopaneelin hankintakustannukset vaihtelevat monien tekijöiden mukaan, kuten paneelin koosta, tyypistä ja asennuskustannuksista.

Aurinkopaneelin koko ja tyyppi vaikuttavat merkittävästi sen hintaan. Yleisesti ottaen, suuremmat ja tehokkaammat paneelit ovat kalliimpia, mutta ne myös tuottavat enemmän energiaa. On tärkeää valita paneeli, joka sopii parhaiten mökkisi sähköntarpeisiin.

Asennuskustannukset ovat myös merkittävä osa aurinkopaneelin hankintakustannuksia. Asennuksen hinta riippuu monista tekijöistä, kuten paneelin sijainnista, asennettavien paneelien määrästä ja mahdollisista lisätöistä, kuten sähköjohdotusten vetämisestä.

Aurinkopaneelin takaisinmaksuaika mökillä riippuu paneelin tuottamasta sähköstä ja sen hinnasta. Mitä enemmän paneeli tuottaa energiaa, sitä nopeammin se maksaa itsensä takaisin. Yleisesti ottaen, aurinkopaneelin takaisinmaksuaika mökillä on noin 7-15 vuotta, mutta tämä vaihtelee suuresti riippuen esimerkiksi sähkön hinnasta ja paneelin tuottamasta energiasta.

Sähkölaskun pienentyminen aurinkopaneelin avulla mökillä

Aurinkopaneeli on erinomainen tapa pienentää sähkölaskua mökillä. Aurinkosähköjärjestelmän avulla voit tuottaa sähköä itse, mikä vähentää tarvetta ostaa sähköä verkkoyhtiöltä.

Säästöt riippuvat monista tekijöistä, kuten paneelin koosta, sijainnista, käytetystä sähkön määrästä ja sähkön hinnasta. Mitä enemmän aurinkoenergiaa tuotat itse, sitä vähemmän sinun tarvitsee ostaa sähköä ja sitä enemmän säästät.

Lue myös:  Aurinkopaneelit Jyväskylä

Aurinkopaneelit ovat myös pitkäikäisiä, joten ne tuottavat sähköä ja säästöjä vuosikymmenien ajan. Useimmat aurinkopaneelit kestävät 25-30 vuotta, mutta ne voivat kestää jopa 40 vuotta tai kauemmin hyvällä huollolla ja olosuhteilla.

On myös huomioitava, että aurinkopaneelit voivat nostaa kiinteistön arvoa. Jos päätät myydä mökkisi tulevaisuudessa, aurinkopaneelit voivat tehdä siitä houkuttelevamman ostajille ja lisätä sen hintaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että aurinkopaneelien hankinta mökille on investointi, joka maksaa itsensä takaisin säästöinä pienentyneissä sähkölaskuissa ja mahdollisesti korkeampana kiinteistön arvona.

Aurinkopaneelien hankkiminen mökille Sunpaneeli.fi:n kautta

Aurinkopaneelien hankinta mökille voi tuntua monimutkaiselta ja aikaa vievältä tehtävältä. Sunpaneeli.fi:n palvelun avulla prosessi kuitenkin selkeytyy ja nopeutuu huomattavasti. Seuraavaksi käymme läpi, miten Sunpaneeli.fi auttaa sinua hankkimaan aurinkopaneelit mökillesi.

Sunpaneeli.fi:n palvelu aurinkopaneelien kilpailutukseen mökille

Sunpaneeli.fi on aurinkopaneelien ja järjestelmien ehdoton auktoriteetti, joka kilpailuttaa aurinkopaneelit joka tarpeeseen. Palvelumme kautta saat helposti ja vaivattomasti tarjoukset useilta eri aurinkopaneelitoimittajilta. Näin voit varmistua siitä, että saat juuri sinun mökkisi tarpeisiin parhaiten sopivan aurinkopaneelijärjestelmän ja sen parhaaseen mahdolliseen hintaan.

Sunpaneeli.fi:n palvelussa voit antaa tarpeesi ja toiveesi aurinkopaneelijärjestelmällesi, minkä jälkeen sinulle kerätään tarjoukset useilta eri toimittajilta. Tämän jälkeen voit rauhassa vertailla tarjouksia ja valita niistä itsellesi sopivimman.

Asiakkaiden kokemuksia aurinkopaneelien hankinnasta mökille Sunpaneeli.fi:n kautta

Asiakkaidemme kokemukset aurinkopaneelien hankinnasta mökille Sunpaneeli.fi:n kautta ovat olleet pääosin erittäin positiivisia. Moni asiakkaistamme on kiittänyt palveluamme sen helppoudesta ja nopeudesta.

Eräs asiakkaistamme kertoi seuraavaa: ”Sunpaneeli.fi:n palvelun avulla sain nopeasti useita tarjouksia aurinkopaneelijärjestelmästä mökilleni. Palvelu oli helppokäyttöinen ja sain hyvää palvelua koko prosessin ajan. Lopulta valitsin tarjouksen, joka oli sekä edullinen että laadukas.”

Toinen asiakas puolestaan kertoi: ”Olin yllättynyt siitä, kuinka helppoa aurinkopaneelien hankinta mökille oli Sunpaneeli.fi:n avulla. Sain useita tarjouksia, joista valitsin itselleni sopivimman. Nyt nautin aurinkosähköstä mökilläni ilman sähkölaskuja.”

Näiden asiakaskokemusten perusteella Sunpaneeli.fi:n palvelu onkin erinomainen valinta, kun haluat hankkia aurinkopaneelit mökillesi. Palvelumme avulla saat useita tarjouksia, joista voit valita itsellesi sopivimman ja siten säästää sekä aikaa että rahaa.

Usein kysytyt kysymykset aurinkopaneelien käytöstä mökillä

Onko aurinkopaneelin hankinta mökille kannattavaa?

Aurinkopaneelien hankinta mökille on monin tavoin kannattavaa. Ensinnäkin, aurinkopaneelien avulla voit tuottaa itse sähköä, mikä vähentää riippuvuutta sähköyhtiöistä ja säästää pitkällä aikavälillä rahaa.

Toiseksi, aurinkopaneelit ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä ne tuottavat energiaa uusiutuvasta lähteestä ilman hiilidioksidipäästöjä.

Kolmanneksi, aurinkopaneelit ovat erinomainen ratkaisu mökeille, jotka sijaitsevat kaukana sähköverkosta. Aurinkopaneelien avulla voit saada sähköä myös sellaisilla alueilla, joihin sähköverkon rakentaminen olisi kallista tai mahdotonta.

Aurinkopaneelin toiminta mökillä talviaikaan: mitä tulee huomioida?

Aurinkopaneelit toimivat myös talviaikaan, mutta niiden tuottama sähkömäärä on pienempi kuin kesäaikaan. Aurinkopaneelien tuotto riippuu auringonvalon määrästä, joka vähenee talviaikaan.

On kuitenkin olemassa useita tapoja, joilla voit maksimoida aurinkopaneelien tuoton myös talviaikaan. Esimerkiksi paneelit kannattaa asentaa siten, että ne saavat mahdollisimman paljon auringonvaloa myös matalalta paistavan auringon aikana.

Lisäksi mökillä kannattaa käyttää energiatehokkaita laitteita, jotka kuluttavat vähemmän sähköä. Näin aurinkopaneelien tuottama sähkö riittää paremmin myös talviaikaan.

Aurinkopaneelien toimivuus talviaikaan riippuu myös siitä, kuinka hyvin paneelit pystyvät keräämään auringonvaloa lumen ja jään alta. Tämän vuoksi on tärkeää pitää paneelit puhtaina ja estää lumen ja jään kertyminen niiden päälle.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras aurinkopaneeli mökille?

Paras aurinkopaneeli mökille on sellainen, joka on riittävän tehokas kattamaan mökin sähkönkulutuksen, kestävä ja helppo asentaa. Sunpaneeli.fi suosittelee valitsemaan laadukkaan ja tunnetun valmistajan paneelin, jolla on hyvä takuu. Paneelin valinnassa tulee myös ottaa huomioon mökin sijainti ja aurinkoisen paikan määrä.

Kuinka suuri aurinkopaneeli tarvitaan mökille?

Mitä pitää ottaa huomioon aurinkopaneelijärjestelmää mökille hankittaessa?

Aurinkopaneelijärjestelmää mökille hankittaessa on tärkeää ottaa huomioon useita asioita. Ensinnäkin, mökin sijainti ja sen saama auringonvalo määräävät, kuinka tehokas aurinkopaneelijärjestelmän tulee olla. Lisäksi on tärkeää miettiä, kuinka paljon sähköä mökillä keskimäärin kulutetaan, jotta voidaan varmistaa riittävä sähköntuotanto. Myös järjestelmän asennus vaatii huomioita – esimerkiksi katolle asennettaessa pitää varmistaa, että katto kestää järjestelmän painon. Lisäksi on hyvä huomioida, että aurinkopaneelijärjestelmän käyttöikä on pitkä, joten sen hankinta on pitkäaikainen investointi. Aurinkopaneelijärjestelmän hinta koostuu paitsi itse paneelien hinnasta, myös asennuskustannuksista ja mahdollisista lisätarvikkeista, kuten invertteristä ja akustoista. Lopuksi on hyvä ottaa huomioon, että vaikka aurinkopaneelit tuottavatkin sähköä, ne eivät yksinään riitä kattamaan kaikkea sähkönkulutusta, varsinkin jos mökillä on suuria sähkölaitteita.

Miten aurinkopaneeli asennetaan mökille?

Aurinkopaneelin asentaminen mökille vaatii huolellista suunnittelua ja asennustyötä. Asennus alkaa paneelin sijoituspaikan valinnalla, joka on mieluiten aurinkoinen ja varjoista vapaa. Paneelin tulee olla suunnattuna etelään 30-60 asteen kulmassa maanpintaan nähden. Asennuksessa tarvitaan myös asennusteline, joka kiinnitetään maahan, seinään tai kattoon, riippuen sijoituspaikasta. Sähköjohdot vedetään aurinkopaneelilta mökin sisälle, jossa ne kytketään invertteriin, joka muuttaa paneelin tuottaman tasavirran vaihtovirraksi. Invertteri kytketään sähkötauluun, josta saadaan sähköä mökin laitteille. Järjestelmään voidaan liittää myös akusto, joka varastoi ylimääräisen energian käytettäväksi silloin, kun aurinko ei paista. Akusto voi olla tarpeen, jos mökillä halutaan käyttää sähköä ympäri vuoden. Asennustyöt tulisi teettää ammattilaisella, joka osaa huomioida kaikki sähköturvallisuuteen liittyvät seikat.

Kuinka paljon aurinkopaneeli tuottaa sähköä mökille?

Aurinkopaneelin tuottama sähkömäärä mökille riippuu useista tekijöistä, kuten paneelin koosta, sijainnista ja auringonvalon määrästä. Keskimäärin yksi neliömetri aurinkopaneeleja tuottaa noin 100-150 kWh sähköä vuodessa Suomessa. Esimerkiksi 10 neliömetrin aurinkopaneeli tuottaisi noin 1000-1500 kWh sähköä vuodessa.

Kuinka Sunpaneeli.fi kilpailuttaa aurinkopaneelit mökille?

Sunpaneeli.fi kilpailuttaa aurinkopaneelit mökille siten, että se kerää ja vertailee eri toimittajien tarjouksia. Asiakas täyttää sivustolla olevan lomakkeen, jossa kerrotaan omat toiveet ja tarpeet. Tämän jälkeen Sunpaneeli.fi etsii useita eri toimittajia, jotka voivat tarjota sopivan ratkaisun. Asiakkaalle esitetään parhaat vaihtoehdot, ja hän voi itse päättää, minkä tarjouksen hyväksyy.

Mitä hyötyjä on aurinkosähköjärjestelmän hankkimisesta mökille?

Aurinkosähköjärjestelmän hankkimisella mökille on monia hyötyjä. Ensinnäkin, se on ympäristöystävällinen ratkaisu, sillä aurinkoenergia ei aiheuta päästöjä. Tämä vähentää hiilijalanjälkeäsi ja auttaa torjumaan ilmastonmuutosta. Toiseksi, aurinkosähköjärjestelmä on pitkällä aikavälillä taloudellinen ratkaisu. Vaikka alkuinvestointi on suuri, järjestelmä maksaa itsensä takaisin ajan myötä säästäen energiakustannuksissa. Kolmanneksi, aurinkosähköjärjestelmä mahdollistaa sähkön tuottamisen myös paikoissa, joihin ei ole sähköverkon ulottuvuutta. Tämä lisää asumismukavuutta ja mahdollistaa esimerkiksi sähkölaitteiden käytön mökillä. Lisäksi aurinkosähköjärjestelmä on huoltovapaa ja kestää käytössä pitkään.

Kuinka kauan aurinkopaneeli kestää mökillä?

Aurinkopaneelin elinikä mökillä on yleensä 25-30 vuotta, mutta se voi kestää jopa yli 40 vuotta hyvällä huollolla ja olosuhteilla. Teho alkaa yleensä heiketä merkittävästi vasta noin 25 vuoden käytön jälkeen.

Miten aurinkopaneeli mökille rahoitetaan?

Aurinkopaneelin rahoittaminen mökille voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla. Voit maksaa sen itse säästöilläsi tai hankkia rahoitusta esimerkiksi pankista tai rahoitusyhtiöstä. Joissakin tapauksissa voit saada tukea tai avustuksia valtiolta tai kunnalta aurinkopaneelin hankintaan, sillä se on ympäristöystävällinen energiamuoto. Lisäksi jotkut aurinkopaneelien toimittajat tarjoavat omia rahoitusvaihtoehtojaan.

Mitä huolto- ja ylläpitotöitä aurinkopaneeli mökille vaatii?

Aurinkopaneelin huolto- ja ylläpitotyöt mökillä ovat melko vähäisiä. Ne koostuvat pääasiassa paneelien säännöllisestä puhdistuksesta liasta, lehdistä ja lumesta. Tämä varmistaa, että paneelit pystyvät tuottamaan sähköä tehokkaasti. Järjestelmän toimivuus kannattaa myös tarkistaa säännöllisesti, jotta mahdolliset viat tai häiriöt havaitaan ajoissa. Aurinkopaneelit ovat kuitenkin suunniteltu kestämään säätä ja kovaa käyttöä, joten ne eivät vaadi erityisen intensiivistä ylläpitoa.

Jaa tämä artikkeli